Osviežujúci nepečený dezert
Ľahký, osviežujúci dezert bez pečenia. Ovsené vločky ako základ, jogurtová plnka a na vrchu nastrúhaná tmavá čokoláda. Mňam!
Budeme potrebovať:
Základ:
300 g - ovsené vločky
150 g - maslo
Krém:
450 g - biely jogurt
100 g - kr. cukor
10 g - želatína
150 g - mascarpone
1 lyžička - vanilkový extrakt
200 ml - smotana na šľahanie
1 ks - limetka
1/2 ks - citrón - kôra
30 g - horká čokoláda
Vrch:
tmavá čokoláda
limetková kôra
Postup:
1.
Ovsené vločky rozomelieme na múku (môžeme použiť aj sušienky), pridáme rozpustené maslo a dôkladne premiešame. Pripravený základ navrstvíme na dno formy o priemere 25 cm.
2.
Jogurt vymiešame s cukrom, vanilkou a želatínou. Dáme na oheň a mierne ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Následne odstavíme a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a primiešame mascarpone, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z limetky a tiež aj limetkovú kôru. Úplne na záver pridáme horkú čkoládu, ktorú sme nastrúhali na hrubom strúhadle a jogurtovú zmes.
3.
Pripravenú plnku navrstvíme na základ a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny (najlepšie na celú noc) a vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a limetkovou kôrou. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept