Čokoládové kocky s mascarpone
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
5 vajíčok,
5 PL polohrubej múky,
5 PL kr. cukru,
2 PL kakaa,
1 balenie prášku do pečiva.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
1 a 1/2 šálky kyslej smotany,
150 g tmavej čokolády,
1 PL Nutely,
500 g mascarpone,
10 PL plnotučného mlieka.
POSTUP:
Z vajíčok a kr. cukru si vyšľaháme hustú penu, do ktorej následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Zmes vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20-25 minút. Upečenú piškótu spoznáme podľa toho, že kraje sa od plechu na pečenie pekne oddeľujú.
Čokoládu, smotanu a nutelu si roztavíme nad parou. Mascarpone si prešľaháme mixérom, aby sme dostali krémovú hmotu (môžeme pridať aj cukor, ale nemusíme - to už podľa chuti).
Upečený korpus si rozdelíme na polovicu, polejeme mliekom, natrieme mascarpone, polejeme čokoládovým krémom a prikryjeme druhým korpusom.
Postup opakujeme a zakončíme to uhladením čokoládového krému. Necháme postáť v chladničke a podávame.
Dobrú chuť!