Orechové krémové rezy

Pridal admin dňa October 2, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

4 bielka,
5 PL kr. cukru,
3 žĺtka,
3 PL studenej vody,
1 PL kakaa,
2 PL strúhanky,
6 PL mletých vlašských orechov.
(takéto cestá si upečemie tri)

Na prípravu krému budeme potrebovať:

4 žĺtka,
150 g pr. cukru,
2 PL mlieka,
150 g tmavej čokolády,
250 g masla,
80 ml + 160 ml smotany na šľahanie.

Na prípravu glazúry budeme potrebovať:

2 horké čokolády,
1 PL kakaa,
3 PL kr. cukru,
5 PL vody,
125 g masla.


POSTUP:

 Krok 1 
Najskôr si pripravíme krém. Žĺtka si rozšľaháme spolu s pr. cukrom a mliekom. Následne pridáme rozpustenú čokoládu.

 Krok 2 
Maslo si vyšľaháme do peny, pridáme vopred vyšľahanú smotanu (80 ml) na šľahanie a zmiešame s čokoládovou hmotou.

 Krok 3 
Pripravíme si cesto. Pomocou mixéra si rozšľaháme bielka s cukrom, pridáme vyšľahané žĺtka a spolu vymiešame. Pridáme strúhanku, vodu, kakao a orechy. Dostaneme krémovú hmotu, ktorú vylejeme do formy na pečenie.

 Krok 4 
Osobitne si vyšľaháme 160 ml smotany na šľahanie.

 Krok 5 
Koláč vrstvíme striedavo. Začíname vyšľahanou šľahačkou, položíme cesto, navrstvíme čokoládový krém, šľahačku a cesto. 

 Krok 6 
Vrch ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili nasledovne. Čokoládu, kakao, cukor, vodu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na navrstvený koláč.

 Krok 7 
Necháme vychladiť, narežeme na rezy a podávame.

Dobrú chuť!