Keksíková torta

Pridal admin dňa August 31, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu budeme potrebovať:

1 l plnotučného mlieka,
200 g krupice,
150 g kr. cukru,
100 g masla,
2 balíčky vanilkového cukru,
100 g mliečnej čokolády.

Ďalej budeme potrebovať:

150 g vlašských orechov,
200 g kr. cukru,
BEBE alebo MARÍNA keksy,
šľahačka,
mleté vlašské orechy.

 


POSTUP:

Najskôr si pripravíme orechovú glazúru. Na panvici si rozpustíme cukor a urobíme z neho karamel. Pridáme doň vlašské orechy a rýchlo premiešame a odstavíme. Rýchlo ich rozmiestnime na vopred pripravený papier na pečenie, pokvapkaný trochou oleja a necháme vyhcladnúť. Môžeme ich aj nasekať na menšie kúsky, no nemusíme.

 

Mlieko dáme na oheň, pridáme kr. cukor, vanilkový cukor a krupicu, ktoré spolu varíme, až pokiaľ hmota nestuhne. Stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Keď máme hmotú hustú, odstavíme z ohňa a necháme jemne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme maslo, ktoré necháme rozpustiť. Hmotu rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme rozpustenú mliečnu čokoládu.

 

Pripravíme si formu, do ktorej naukladáme sušienky, navrstvíme svetlú plnku, posypeme pripravenými karamelovými orechami, poukladáme sušienky, navrstvíme tmavú plnku, posypeme pripravenými karamelovými orechami a postup opakujeme, kým sa nám neminú sušienky, plnka a orechy. Vrch môžeme odzobiť šľahačkou a mletými vlašskými orechami.

 

Necháme vychladiť v chladničke. Pred podávaním narežeme na rezy a podávame.

 

Dobrú chuť!