13 najlepších receptov na chutné cestoviny, ktoré viete rýchlo pripraviť

Pridal admin dňa August 23, 2016
Kategória: Recepty

 


Existuje mnoho receptov na chutné jedlá, ktoré pripravíte za pár minút. Ak ste milovníkom talianskej kuchyne, máte radi cestoviny, určite si pripravte jeden z týchto vynikajúcich receptov. Klasické cestoviny v paradajkovej alebo syrovej omáčke alebo cestovina zapečená v rúre s gyros korením a rôznymi bylinkami vynikajúco zasýti hladného človeka. Vyberte si z 13 najlepších receptov na chutný obed, ktorý pripraví aj začiatočníčka vo varení. Nič zložité a pritom veľmi chutné.

1.
Zapekaná cestovina za pár drobných

Budeme potrebovať: 500 g cestoviny, najlepšie kolienka, 150 g saláma, 6 vajíčok, 150 g tvrdého syra, soľ, čierne mleté korenie, maslo.

Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Salámu nakrájame na rezance a vajíčka vyšľaháme vidličkou v miske. Osolíme ich a okoreníme podľa chuti - môžeme pridať aj bylinky alebo sušenú petržlenovú vňať. Uvarenú cestovinu precedíme a pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme maslom. Vo väčšej miske si zmiešame cestoviny a salámu, pridáme rozšľahané vajíčka a premiešame. 1/3 cestovín navrstvíme do zapekacej misky, posypeme strúhaným syrom, znovu navrstvíme cestoviny - 2/3 a znovu posypeme strúhaným syrom. Navrstvíme zvyšnou cestovinu a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Tesne pred koncom pečenia ešte vrch nezabudneme posypať strúhaným syrom a necháme ho rozpustiť. Dobrú chuť!


Zdroj: NejRecept.cz

2.
Vynikajúci obed za 20 minút z jednej panvičky

Budeme potrebovať: 500 g mleté mäso, cibuľa, rastlinný olej, zelená paprika, 2 plechovky pasírovaných paradajok, 2 šálky vody, chilli paprička, 300 g menšia cestovina, 200 g nastrúhaná mozzarella, soľ, čierne mleté korenie, bazalka (najlepšie čerstvá).

Postup: Na panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju dozlata. Pridáme na kúsky nakrájanú papriku a krátko restujeme. Nakoniec pridáme mleté mäso a necháme ho zatiahnuť. Pridáme chilli, paradajky, osolíme a okoreníme a zalejeme vodou. Necháme zovrieť a pridáme cestoviny (malú cestovinu, mini kolienka alebo iné) a varíme na miernom ohni zakryté pokrievkou. Občas premiešame. Tesne pred koncom varenia vrch posypeme bazalkou a strúhanou mozarellou a necháme ju rozpustiť.

 
Zdroj: Coolinarika

3.
Domáca syrová omáčka na cestoviny za pár minút

Budeme potrebovať: 4 lyžice hladkej múky, 2,5 šálky mlieko, 125 g masla, 200 g syra Cheddar, 2 lyžičky plnotučnej horčice, soľ, čierne korenie, rascu, sušenú bazalku.

Postup: Na panvici rozpálime trochu masla. Keď je maslo rozpustené, posypeme ho 4 lyžicami hladkej múky a osmažíme ju dozlata. Keď máme múku osmaženú dozlata, prilejeme mlieko, pridáme horčicu a za stáleho miešania privedieme hmotu do varu. Snažíme sa miešať dôkladne, aby bola hmota bez hrudiek. Nakoniec hmotu osolíme a okoreníme, pridáme rascu a sušenú bazalku a nakoniec aj syr nastrúhaný na hrubom strúhadle a maslo. Keď máme maslo a syr rozpustené necháme krátko variť a máme hotovo.

 
Zdroj: Taracooks

4.
Cestoviny s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

Budeme potrebovať: 340 g penne cestoviny, 2 kúsky kuracích pŕs, 1,5 šálky mozzarela, olivový olje, soľ a čierne korenie. Omáčka: 1 lyžica olivový olej, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice hladkej múky, 1 šálku kuracieho vývaru, 1 šálku mliek, 3/4 šálky nastrúhaného parmezánu, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičky čierneho mletého korenia.

Postup: Penne cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme maslom. 1/2 cestovín nasypeme do formy, druhú polovicu zmiešame s omáčkou (alebo so smotanou na varenie, alebo môžeme použiť inú omáčku podľa chuti). Omáčka: Olivový olej na panvici rozohrejeme, pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu orestujeme. Posypeme múkou a spojíme. Potom za stáleho miešania pridáme tenkým prúdom vývar, mlieko a privedieme do varu. Varíme cca minútu, kým hmota nezhustne a vmiešame parmezán. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme kuracie prsia. Navrstvíme do formy a posypeme strúhanou mozarellou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 - 25 minút.

 
Zdroj: Gimmesomeoven

5.
Zapečené GYROS - rýchla minútka

Budeme potrebovať: 3 kúsky kuracích pŕs, 1 plechovka kukurice, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 cibuľa, 2 hrstci cestovín, 3/4 bal. gyros korenia, 150 g tvrdého syra, soľ, čierne mleté korenie, cesnak.

Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Kuracie mäso nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme, pridáme gyros korenie a odložíme do chladničky na pol hodinu. Papriku nakrájame na drobno, cibuľu tiež a na oleji spolu osmažíme. Pridáme prelisovaný cesnak, kuracie mäso a necháme mäso zatiahnuť. Nakoniec pridáme kukuricu, uvarenú cestoviny a spolu zmiešame. Celú masu preložíme z panvice do zapekacej misy, posypeme strúhaným syrom a vložíme do rúry, ktorú sme vopred vyhriali na 200 stupňov. Počkáme, kým sa syr rozpustí a podávame. Dobrú chuť!

 
Zdroj: Z cukrem pudrem

6.
Penne so syrovou omáčkou

Budeme potrebovať: cestoviny penne, smotana, žĺtko, šampiňóny, slanina, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, nastrúhaný syr, cesnak.

Postup: Gramáž surovín nie je uvedená zámerne. Každý použije toľko surovín, koľko chce - podľa toho čo má rád. Keď má rád slaninu, pridá viac slaniny, kto má radšej šampiňóny, pridá viac šampiňónov. Cestovinu uvaríme. Na panvici, na oleji speníme slaninu, pridáme cesnak, šampiňóny a orestujeme. Pridáme uvarenú cestovinu a spojíme. Zalejeme zálievkou zo smotany, syra a žĺtka. Všetko spoločne miešame do zhustnutia. Podávame teplé. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz

7.
Zapečené pizza cestoviny

Budeme potrebovať: 400 g cestoviny, 300 g huby, olje, cibuľa, šunka, syr, bolognese omáčka, kečup, oregano, soľ, vegeta, maslo, čierne mleté korenie. Na dressing: 2 vajíčka, 1 šálka jogurtu alebo kyslej smotany, soľ a čierne korenie.

Postup: Cestoviny dáme uvariť do osolenej vody. Na panvici si rozpálime olej, pridáme cibuľku a šampiňóny alebo iné huby. Osmažíme a necháme vychladnúť. Uvarené cestoviny zmiešame s nakrájanou šunkou, nastrúhaným syrom, kečupom. Pridáme aj osmažené huby s cibuľkou. Ochutíme soľou, oreganom, vegetou, korením. Všetko spolu dôkladne zmiešame a navrstvíme do formy na pečenie, ktorú sme vymazali maslom. Polejeme bolognesse omáčkou a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Pripravíme si dresing. Vajíčka si rozšľaháme spolu s jogurtom alebo smotanu. Dochutíme soľou a korením. Týmto dressingom zalejeme cestoviny, posypeme oreganom a znovu navrstvíme strúhaný syr. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov do zlata. Dobrú chuť!

 
Zdroj: Coolinarika

8.
Jemná omáčka s kuracím mäsom na cestoviny

Budeme potrebovať: 2 kuracie prsia, 200 g smotanového syra, 1 kocka kuracieho bujónu, 1 plechovka šampioňóny, 1 paradajka, 1 chilli paprička, 100 ml mlieka, soľ, čierne melté korenie, olej, petržlenová vňať.

Postup: Kuracie prsia očistíme, umyjeme a poriadne osušíme. Nakrájame na rezance alebo na menšie kocky, ktoré v miske poriadne okoreníme a osolíme (môžete použiť ľubovoľné korenie, ktoré máte radi). Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany. Keď máme mäsko osmažené, pridáme smotanový syr, nadrobno nakrájanú paradajka, chilli papričku, huby a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme. Keď máme mäso hotové, ochutnáme, prípadne dochutíme a môžeme podávať s cestovinami. Vrch ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou.

 
Zdroj: Tortekolaci

9.
Cestoviny s kuracím mäsom v paradajkovej omáčke

Budeme potrebovať: 2 kuracie prsia, soľ, čierne mleté korenie, 200 ml paradajkovej omáčky, 100 ml vody, makaróny, petržlenová vňať, cesnak.

Postup: Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Mäso na rozpálenej panvici osmažíme do zlata, osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme paradajkovú omáčku, pretlačený cesnak a premiešame. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, pridáme k omáčke, pridáme vodu a ešte krátko podusíme.

 
Zdroj: Tortekolaci

10.
Penne s kuracím mäsom

Budeme potrebovať: 150 g penne cestoviny, 1 cibuľa, 300 g kuracích pŕs, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 400 g pasírovaných paradajok, 80 g kozieho syra, 125 g mozzarelly, soľ, čierne korenie, chilli korenie, rozmarín.

Postup: Penne cestoviny uvaríme v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno, mäsko na rezance. Na rozohriatej panvici rozpálime olivový olej, osmažíme cibuľku a pridáme mäso. Keď máme mäso osmažené, pridáme pretlak a následne pasírované paradajky. Varíme cca 5 minút a pridáme kozí syr. Dochutíme soľou, korením, prípadne čili korením, pridáme rozmarín (vcelku). Mozzarelu nakrájame na tenké plátky. Uvarené cestoviny zmiešame s omáčkou a navrstvíme ich do zapekacej misky. Na vrch poukladáme na tenko nakrájanú mozzarelu a dáme zapiecť do rúry pri teplote 200 stupňov 18 - 20 minút. Dobrú chuť!.

 
Zdroj: Nosalty

11.
Rýchla omáčka na cestoviny

Budeme potrebovať: 300 g kabanos alebo iná údenina, 2 veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, kúsok slaniny, menší paradajkový pretlak, cca 250 ml kečupu, 2 lyžičky cukru, bazalka, tymián, oregano, soľ, čierne korenie, masť.

Postup: Slaninu nakrájame na kocky a na troške masti opražíme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť. Pridáme na kocky nakrájanú údeninu a krátko orestujeme. Pridáme pretlak, prelisovaný cesnak, cukor, korenie, kečup, trochu vody a privedieme k varu. Potom plameň stiahneme a ako sa nám uvaria cestoviny necháme prebublávať za občasného premiešania. Doladíme chute. Kto chce, pridá štipku čili. Servírujeme na cestoviny a zasypeme nastrúhaným syrom.

 
Zdroj: NejRecept.cz

12.
Cestoviny s kuracím mäsom a omáčkou z nivy

Budeme potrebovať: 3 lyžice oleja, 300 g kuracích pŕs, 120 g nivy, 200 ml smotany na šľahanie, 125 ml vody, soľ, čierne korenie, nasekaná pažítka.

Postup: Na rozpálenom oleji orestujeme dozlata nakrájané kuracie mäso, ktoré sme si trošičku osolili a okorenili (nesolíme veľa, pretože niva je dosť slaná a dodá celej omáčke tú správnu chuť). Zalejeme vodou alebo vývarom a chvíľku podusíme 5-10 minút. Premiešame a pridáme smotanu a rozdrvenú nivu, ktorá nám omáčku krásne zahustí a dochutí. Na záver pridáme pokrájanú pažítku. Podávame s cestovinou. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept