Najjednoduchší koláčik s najlepšou čokoládovou polevou

Pridal admin dňa April 12, 2016
Kategória: Recepty

 

Potešte svojich priateľov sladkou dobrotou, ktorú pripravíte veľmi jednoducho. Poleva je neskutočná, jemná, sladká a v kombinácii s jemným korpusom neodolateľná. Vrch ešte posypte napríklad kokosom a každý sa bude oblizovať až za ušami. 


Budeme potrebovať:

Cesto:

2 ks - vajíčka, 
100 g - kr. cukru,
1 balíček - vanilkového cukru,
200 ml - vody,
100 ml - rastlinného oleja,
300 g - polohrubej múky,
2 lyžice - kakaa,
1 balíček - prášku do pečiva.

Poleva:

2 ks - vajíčka,
140 g - kr. cukru,
150 g - horkej čokolády,
100 g - masla alebo margarínu.
 

Postup:

1.
Vajíčka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne pridáme tenkým prúdom vodu a rastlinný olej. Nakoniec už iba vareškou primiešame múku, ktorú sme preosiali a zmiešali s kakaom a práškom do pečiva. 

2.
Pripravené cesto nalejeme na plech, ktorý sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Pekne ho uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 - 20 minút. Nepečte cesto príliš dlho, aby ste ho nevysušili. 

3.
Upečené cesto vyberieme z rúry a aj z plechu a necháme na mriežku vychladnúť. Po vychladnutí ho vráťte späť do plechu. 

4.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme nad parou do tuhej peny (šľahanie trvá 10 - 15 minút, buďte trpezliví). Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a na kocky nakrájané maslo a všetko miešaním spojíme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Po miernom vychladnutí polevu nalejeme na koláč, pekne ju uhladíme a necháme úplne vychladnúť. 

5.
Nakrájame na rezy a niektoré môžete posypať kokosom alebo cukrárskymi ozdobami, už ako chcete. 

Zdroj: Coolinarika