Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou
Jednoduchý a chutný koláč s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany.
Budeme potrebovať:
Cesto:
5 ks - vajcia
250 g - kr. cukor
100 ml - olej
100 ml - horúca voda
250 g - polohrubá múka
1 bal. - vanilkový cukor
1 bal. p- rášok do pečiva
2 lyžice - kakao
Ďalej budeme potrebovať:
2 bal. - čokoládový puding
1 l - mlieko
6 lyžíc - kr. cukor
Poleva:
4 bal. - kyslá smotana
5 lyžíc - kr. cukor
4 bal. - vanilkový cukor
Postup:
1.
Bielka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.
2.
Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.
3.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.
4.
Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešané smotanu s kr. a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.
Zdroj: Coolinarika