Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou

Pridal admin dňa April 6, 2016
Kategória: Recepty

 

Jednoduchý a chutný koláč s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany.

Budeme potrebovať:

Cesto:

5 ks - vajcia
250 g - kr. cukor
100 ml - olej
100 ml - horúca voda
250 g - polohrubá múka
1 bal. - vanilkový cukor
1 bal. p- rášok do pečiva
2 lyžice - kakao

Ďalej budeme potrebovať:

2 bal. - čokoládový puding
1 l - mlieko
6 lyžíc - kr. cukor

Poleva:

4 bal. - kyslá smotana
5 lyžíc - kr. cukor
4 bal. - vanilkový cukor

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.

2.

Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.

3.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.

4.

Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešané smotanu s kr. a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.

Zdroj: Coolinarika