Fantastické rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou - fotopostup, s ktorým to zvládne každý

Pridal admin dňa March 31, 2016
Kategória: Recepty

 

"Rezy sú luxusné, piekla som ich na rodinnú oslavu, všetci chceli recept! Niečo tak dobrého, a pritom jednoduchého na prípravu, som dlho nejedla ani v cukrárni."

Budeme potrebovať:

Korpus:

5 ks - vajcia
3 lyžice - krupicový cukor
 2 lyžice - olej
2 lyžice - horúca voda
5 lyžíc - polohrubá múka
2 lyžice - kakao
0,5 bal. - prášok do pečiva

Krém:

750 ml - mlieko
3 bal. - zlaté klasy
200 ml - vaječný koňak
250 g - maslo
3 lyžice - práškový cukor

Parížska šľahačka:

2 kelímky - 40% šľahačka
1 lyžica - cukor
2 lyžice - kakao

Postup:

1.

Bielka ušľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor a ušľaháme do pevnej peny. Potom po jednom prišľaháme žĺtka, potom olej a vodu. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.

2.

Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre (asi 10 minút).

3.

Na krém dáme variť 600 ml mlieka. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingy a cukor, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Vmiešame vaječný koňak. Necháme vychladnúť.

4.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme do biela. Krém natrieme na korpus.

5.

Parížsku šľahačku pripravíme tak, že obe šľahačky vlejeme do misy, pridáme kakao a cukor a šľaháme do tuha. S 40% šľahačkou to ide ľahko.

6.

Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a pokvapkáme vaječným koňakom.

Ďakujeme za recept od: NejRecept.cz