Topľanské medové rezy

Pridal admin dňa March 20, 2016
Kategória: Recepty

 

"Výborné medové rezy, super recept. Troška som tie medové pláty pošpricovala rumom a musím skonštatovať že sú fantastickééééé"

Budeme potrebovať:

150 g - práš. cukor 
2 ks - vajcia 
2 lyžice - med 
1 lyžička - sóda bikarbóny 
50 g - palmarín 
400 g - hladká múka

Krém:

1/2l - mlieko 
1 a 1/2 bal. - Zlatý klas 
1 bal. - vanilkový cukor
250 g - maslo
180 g - práš. cukor
Džem alebo marmeláda.

Postup:

1.

Cukor, vajíčka, med, sódu bikarbóny a palmarín miešame nad parou a keď sa nam všetko pekne premieša, vlejeme túto zmes do preosiatej múky.

2.

Spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnaké časti. Rozvaľkáme a pečieme po jednom pri teplote 170 stupňov približne 10-15 minút do zlatista. 

3.

Z mlieka, zlatých klasov a vanilky uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pomaly pridávame krém. Plníme nasledovne: Cesto - Krém - Cesto - Džem - Cesto - Krém - Cesto. Koláč zaťažíme a necháme odležať 5 hodín. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Výborné rezy od: Aďkine overené recepty

Zdroj receptu: Mimibazar