Plnené domáce croissanty so salámou a syrom. Po ochutnaní si ich z obchodu už nekúpite.

Pridal admin dňa February 16, 2016
Kategória: Recepty

 

Slané croissanty, ktoré si zamilujete. Podľa foto receptu ich zvládne pripraviť každý.

Budeme potrebovať:

Cesto:

150 g - polohrubá múka
150 g - hladká múka
1 lyžička - kr. cukor
1 lyžička - soľ
20 g - droždie
1/2 lyžičky - prášok do pečiva
100 ml - mlieko
100 ml - teplá voda
2 lyžice - olivový olej

Ďalej budeme potrebovať:

šunka alebo saláma
syr
vajíčko na potretie
semienka na posypanie
paradajkový základ

Postup:

1.

Klasicky pripravíme kysnuté cesto. V mlieku rozpustíme cukor, pridáme droždie a lyžicu múky. Necháme vzísť kvások.

2.

Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Ak sa vám zdá, že cesto lepí, pridajte viac múky. Nechajte cesto vykysnúť.

3.

Vykysnuté cesto rozdeľte na 4 časti, každú časť rozvaľkáme na kruh, ktorý pokrájame na trojuholníčky a potrieme ich paradajkovým základom (klasika pyré + cesnak + majorán) uložíme plátok salámy, kúsok syra a zrolujeme - klasicky ako croissant .

4.

Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.

5.

Šup do rúry na 200 stupňov do zlatista. Naplniť môžete čímkoľvek, čo máte radi - šunka, niva, kukurica, huby... alebo aj na sladko, ale to už do cesta nepridávajte toľko soli, stačí len štipka.

Zdroj: NejRecept.cz