Najlepšie obaľované slané palacinky bez vyprážania

Pridal admin dňa January 13, 2016
Kategória: Recepty

 

Vyskúšala som si pripraviť palacinky na slano, obaľované v klasickom trojobale a bez vyprážania. Sú vynikajúce, plnené syrom, šunkou a zapečené v trúbe. Mňam!

 

Budeme potrebovať:

- 6 palaciniek
- 100 g strúhaného syra
- 100 g šunky
- 100 g kyslej smotany
(môžete použiť aj tavený syr, nivu, kukuricu a rôzne suroviny podľa chuti)

Na obalenie:

- múka, vajíčko, strúhanka

Postup:

1.

 Syr, šunku, smotanu a ostatné suroviny, ktoré chcete mať v palacinke zmiešame v miske. Na palacinku natrieme túto zmes a zrolujeme ju podľa obrázka.

2.

Palacinky obalíme v strúhanke, klasicky ako rezeň. Vložíme ich do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov, približne 20-25 minút. Ak vám nevadí vyprážanie, môžete palacinky vypražiť aj na panvici s olejom. Dobrú chuť!