Chrumkavé orechové koláčiky plnené čokoládovým krémom

Pridal admin dňa November 25, 2015
Kategória: Recepty

 

Tento recept je z roku 1973 ak nevznikol ešte skôr. Už vtedy vedeli, že piecť jednoducho a chutne je to pravé orechové.

Budeme potrebovať:

Cesto:

350 g - hladká múka
200 g - margarín alebo maslo
150 g - kr. cukor
1 ks - vajíčko
2 ks - žĺtka
štipka - soľ
2 bal. - vanilkový cukor
2 lyžice - rum
150 g - mleté vlašské orechy
2 ks - bielka
na vylepšenie chuti citrónová kôra

Glazúra:

100 g - horká čokoláda
40 g - maslo

Postup:

1.

Maslo alebo margarín nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme vanilkový cukor, kr. cukor, soľ, citrónovú kôru, 2 žĺtka, 1 vajce, múku, rum. Spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na jednu hodinu.

2.

Z cesta vytvarujeme menšie guľôčky (veľkosť čerešne), ktoré ponoríme do bielka a obalíme ich v mletých vlašských orieškoch.

3.

Ukladáme ich na papierom vystlaný plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

4.

Maslo vymiešame do peny a postupne, tenkým prúdom lejeme mierne teplú, rozpustenú čokoládu. Krémom lepíme guličky a môžeme podávať.

Zdroj: Coolinarika