Famózny zákusok s kyslou smotanou - fotopostup

Pridal admin dňa June 10, 2015
Kategória: Recepty

 

Výborný zákusok s kyslou smotanou, kakaovým cestom a dozdobený čokoládou. Mňam!

Budeme potrebovať:

Cesto:

3 ks - vajcia
100 ml - voda
150 g - hladká múka
200 ml - olej
2 lyžice - kakao
200 g - kr. cukor
1 bal. - prášok do pečiva

Krém:

500 g - hustý grécky jogurt
2 bal. - (400 - 500 ml) smotana na šľahanie
200 g - kyslá pochúťková smotana
1 lyžička - rum
1-2 ks - smeta-fix (stužovač šľahačky)
4 lyžice - práškový cukor

Postup:

1.

Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtka krátko vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a šľaháme do peny. Pridáme olej, kakao a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame do tmavého základu cesta, ale už len vareškou.

2.

Cesto vylejeme na papierom vystlaný stredne veľký plech a pečieme v rúre asi 20 - 30 minút na 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.

3.

Jogurt zmiešame s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou, pridáme rum. V inej nádobe vyšľaháme šľahačku so stužovačom a práškovým cukrom.

4.

Šľahačku pridáme do zmesi jogurtu a kyslej smotany a zamiešame vareškou.

5.

Krém rovnomerne navrstvíme na cesto, posypeme bohato čokoládou a dáme schladiť minimálne na 4 - 6 hodín. Dobrú chuť!

Zdroj: Nejrecept