Čokoládová (panna cotta) torta

Pridal admin dňa March 27, 2015
Kategória: Recepty

 

Výborný smotanový zákusok, plný kakaa a na vrchu nastrúhané čokoládové hobliny. Mňamka!

Budeme potrebovať:

Cesto:

250 g - hladká múka
1 ks - vajíčko
60 g - práškový cukor
130 g - maslo
štipka - soľ
štipka - prášok do pečiva

Náplň:

1000 ml - smotana na šľahanie
60 g - kakao
150 g - práškový cukor
20 g - želatína (12 ks plátkov)
vanilka (alebo aróma)

Ďalej budeme potrebovať:

2 lyžice - marhuľový džem
4 lyžice - nasekané lieskové orechy
3 lyžice - kr. cukor

Postup:

1.

Zo surovín na cesto si spracujeme hladkú hmotu, ktorú zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru formy (priemer 24 cm). Formu vyložíme papierom. Rúru predhrejeme na teplotu 180 stupňov a plát cesta pečieme po dobu cca 15 minút. Pred pečením cesto popicháme vidličkou.

2.

Krém: Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Cca 200 ml smotany zmiešame s kakaom, cukrom a vanilkou. Zvyšnú smotanu zohrejeme na ohni (dávame pozor, aby nezačala vrieť) a vmiešame kakaovú smotanu - odstavíme. Vmiešame pripravenú želatínu. Necháme vychladnúť a jemne mixérom vyšľaháme. Vylejeme na upečené cesto a dáme do chladničky stuhnúť (2-3 hodiny).

3.

Boky cesta potrieme marmeládou a rukami navrstvíme oriešky, ktoré sme obalili v skaramelizovanom náleve (Z kr. cukru na panvici pripravíme karamel. Keď máme karamel hotový, pridáme nasekané orechy a premiešame.) Skaramelizované oriešky (alebo mandle) sa dajú zakúpiť v obchode - nájdeme ich pod názvom krokant. Vrch ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dobrú chuť!

Zdroj: NejRecept