NEPEČENÝ cheesecake s nutelou a mascarpone krémom (Fotopostup)

Pridal admin dňa March 7, 2015
Kategória: Recepty

 

Jeden z nepečených a výborných cheesecake-ov. Lahodná chuť mascarpone krému v kombinácii s nutelou je na zožratie. Mňamka!

Budeme potrebovať:

Základ:

120 g - kakao
2 bal. - sušienky BEBE
70 g - maslo
3 lyžice - nutela

Biely krém:

500 g - mascarpone
400 g - smotana na šľahanie
5 lyžíc - nutela
2 lyžice - želatína v prášku
3 lyžice - práškový cukor

Dekorácia:

100 g - tmavá čokoláda
2 lyžice - maslo
malé pusinky z bielkov

Postup:

1.

Sušienky si rozdrvíme na prach, pridáme kakao, rozpustené maslo a nakoniec aj nutelu. Spojíme a takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy (priemer 22 cm), ktorú sme si vystlali papierom. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme mascarpone krém.

2.

Smotanu na šľahanie si vymiešame do peny. V druhej miske si mixérom vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom. Keď máme mascarpone s práškovým cukrom vymiešané, vareškou primiešame vyšľahanú smotanu.

3.

Želatínu si pripravíme podľa návodu a primiešame ju k mascarpone hmote - rozdelíme si hmotu na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na sušienkový základ, pekne uhladíme a odložíme odpočívať do chladničky.

4.

Do druhej polovice si pridáme nutelu a premiešame. Navrstvíme na mascarpone krém a odložíme do chladničky najmenej na tri hodiny.

5.

Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali maslo. Ozdobíme pusinkami. Necháme stuhnúť a podávame.

 

Dobrú chuť!

Zdoj: NejRecept