Krehké mini veterníky plnené vanilkovým krémom

Pridal admin dňa February 26, 2015
Kategória: Recepty

 

Vyskúšajte si doma pripraviť tieto lahodné veterníky z odpaľovaného cesta a uvidíte, že príprava nie je vôbec náročná.

Budeme potrebovať:

Cesto:

4 ks - vajcia
400 ml - voda
200 ml - olej
2 lyžice - kukuričný škrob
10 lyžíc - hladká múka
3 lyžice - kakao
1/2 bal. - prášok do pečiva
štipka - soľ

Náplň:

750 ml - mlieka
3 bal. - vanilkový puding
250 g - práškový cukor
150 ml - smotana na šľahanie
100 ml - minerálka
1 lyžica - vanilkový extrakt

Ďalej budeme potrebovať:

práškový cukor na posypanie
čokoláda na ozdobu

Postup:

1.

Vodu si dáme do hrnca, pridáme olej, soľ a zohrejeme. Keď máme vodu horúcu, pridáme za stáleho miešania múku zmiešanú s kukuričným škrobom, kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne spojíme a odstavíme z ohňa - necháme vychladnúť.

2.

Keď máme hmotu vlažnú pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame mixérom.

3.

Pripravené cesto si navrstvíme do cukrárskeho vrecka a na papierom vyložený plech tvarujeme malé "dukáty".

4.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov, kým nechytí zlatú farbu.

5.

Mlieko si dáme na oheň, pridáme cukor a pudingové prášky - uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

6.

Mixérom si vyšľaháme smotanu s minerálkou a následne túto hmotu vmiešame do vychladnutého pudingu. Pridáme vanilku a spojíme.

7.

Upečené pečivo si rozrežeme na polovicu (pozor, krájame, až keď je pečivo dokonale chladné).

8.

Naplníme krémom a zakryjeme druhou časťou pečiva.

9.

Vrch posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť!

Zdroj: NejRecept