Mliečna rýža

Pridal admin dňa January 19, 2015
Kategória: Recepty

 

Veľmi chutná krémová sladkosť, ktorú si iste pamätá každý z detstva. Mňamka!

Budeme potrebovať:

250 g - ryža
300 ml - voda
50 g - maslo
1/2 lyžička - soľ
800 ml - mlieko
2 ks - vajíčka
4 lyžice - kr. cukor
1 bal. - vanilkový cukor
kakao, škorica, granko alebo strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup

1.

Ryžu si premyjeme a dáme ju variť vo vode, ktorú sme si osolili a pridali do nej maslo.

2.

Keď sa voda vyparí, pridáme mlieko a pomaly varíme.

3.

Medzitým si dôkladne vymiešame žĺtka s cukrom a v druhej miske bielka s vanilkovým cukrom na tuhú penu.

4.

Keď máme uvarenú ryžu mäkkú, pridáme žĺtka a premiešame. Odstránime z ohňa a ešte za horúca pridáme vyšľahané bielka. Spojíme a podávame posypané strúhanou čokoládou, grankom, kakaom alebo škoricou.

Dobrú chuť!

Zdroj: Nosalty