Jemné kuracie prsia so zemiakovou prílohou

Pridal admin dňa January 17, 2015
Kategória: Recepty

 

Vynikajúci krehké mäsko s ešte lepšou zemiakovou prílohou. Vyskúšajte prekvapiť svoje okolie s týmto jedlom.

Budeme potrebovať:

1 kg - kuracie prsia
150 ml - kyslá smotana
2 ks - vajcia
4 - strúčiky cesnaku
1 lyžica - červená mletá paprika
soľ
korenie
hladká múka na obaľovanie
slnečnicový olej na vyprážanie

Príloha:

1 kg - zemiaky
1 ks - väčšia cibuľa
50 g - maslo
100 g - údený syr
150 ml - kyslá smotana
1 lyžica - strúhanka
soľ podľa chuti


 

Postup:

1.

V hlbokej miske si pripravíme marinádu. Vajíčka si vyšľaháme s kyslou smotanou, cesnakom, soľou, paprikou a korením.

2.

Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Pripravíme si fóliu, do ktorej budeme baliť obaľované kúsky mäska v marináde. Zakryjeme ich fóliou a odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny (najlepšie na celú noc).

3.

Takto pripravené odležané kuracie prsia obalíme v múke a vyprážame na vopred rozohriatom oleji. Upečené necháme odkvapkať alebo ich ukladáme na papierový obrúsok. Prvou polovicou údeného syra posypeme kuracie prsia na tanieri.

4.

Pripravíme si prílohu. Zemiaky si očistíme, nastrúhame ich na hrubom strúhadle. Dochutíme soľou podľa chuti. Cibuľu si nakrájame na plátky a zmiešame so zemiakmi. Druhú polovicu syra a stuhnuté maslo si nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme do zmesi. Takto pripravenú zmes si navrstvíme do formy, ktorú sme si vymazali olejom, polejeme kyslou smotanou, posypeme strúhankou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlatista. Dobrú chuť!

Zdroj: NejRecept