Domáca nutella

Pridal admin dňa October 5, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu budeme potrebovať:

100 g lieskových orieškov,
150 ml mlieka,
2 PL medu,
2 PL hnedého cukru,
100 g horkej čokolády (najmenej 50 % kakaa),
1 PL kakaa,
100 g mliečnej čokolády (môže byť aj s náplňou - lieskovoorieškovou).


POSTUP:

 Krok 1 
Orechy si vložíme do trúby a pečieme ich dovtedy, kým nedostanú tmavú farbu. Vyberieme ich a odstránime z nich lupku.

 Krok 2 
Po upečení a odstránení lupky ich vložíme do handry a poriadne očistíme. Vložíme ich do mixéra a rozmixujeme, aby sme dostali pastu.

 Krok 3 
V hrnci nad parou si rozpustíme kakao s čokoládou (aj mliečna, aj horká). Do druhej misky si dáme mlieko, med, cukor a varíme.

 Krok 4 
Najskôr si do vymixovaných lieskových orechov pridáme rozpustenú čokoládu a vymixujeme.

 Krok 5 
Následne pridáme mierne vychladnuté mlieko a znova vymiešame až do chvíle, keď nedostaneme homogénnu hmotu.

 Krok 6 
Prelejeme ju do sklenenej nádoby a uzavrieme.

Dobrú chuť!