Nepečené KOKOSINO
Na prípravu kokosovej vrstvy budeme potrebovať:
250 g masla,
300 g pr. cukru,
250 g strúhaného kokosu.
Na prípravu kakaovej vrstvy budeme potrebovať:
500 g kakaových sušienok,
4 PL kakaa,
150 ml rumu alebo troška rumovej arómy,
100 g pr. cukru,
trochu vody alebo mlieka.
POSTUP:
Sušienky si rozdrvíme v miske, pridáme kakao, cukor, rum a postupne pridávame trochu vody alebo mlieka.
Miesime dovtedy, až pokiaľ nedostaneme tuhú hmotu, s ktorou sa dá pracovať.
V inej miske si zmiešame maslo s práškovým cukrom a mixérom si vyšľaháme nadýchanú penu. Do vyšľahanej peny pridáme 200 g strúhaného kokosu.
Pripravíme si valček a dosku, kde budeme tvarovať cestá.
Na vyvaľkané cesto na navrstvíme plnku.
Vnútornú stranu ďalších vyvaľkaných ciest si posypeme zvyšným kokosom, aby sa nám cesto lepšie spojilo s plnkou. Každú vrstvu jemne pritlačíme.
Ak máme navrstvené cestá, necháme odležať v chladničke, najlepšie na celú noc.
Vychladnutý koláčik vyberieme, nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!