Luxusná lakocinka "SEX NA TANIERIKU"

Pridal admin dňa August 12, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

250 g nasekaných pekanových orechov,
3 PL kr. cukru,
125 g masla v izbovej teplote,
250 g polohrubej múky.

Na prípravu tvarohovej plnky budeme potrebovať:

250 g jemného tvarohu,
250 g pr. cukru,
1 smotana na šľahanie 33%.

Na prípravu vanilkového pudingu budeme potrebovať:

1 balíček vanilkového pudingu,
500 ml plnotučného mlieka,
1/2 téglika kyslej smotany,
4 PL kr. cukru.

Na prípravu čokoládového pudingu budeme potrebovať:

1 balíček čokoládového pudingu,
500 ml plnotučného mlieka,
1/2 téglika kyslej smotany,
4 PL kr. cukru.

Na prípravu hornej vrstvy budeme potrebovať:

2 smotany na šľahanie 33%,
cukor na osladenie - nemusí byť,

strúhaná alebo nasekaná čokoláda.

 


POSTUP:

Všetky prísady potrebné na spodné cesto si zmiešame v miske, a rukami ho utlačíme na pripravenú formu. Rúru si predhrejeme, vložíme do nej pripravené cesto vo forme a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Pripravíme si krémy - vanilkový a čokoládový puding podľa návodu: V mlieku (ak chcete mať krém hustejší, použite menej mlieka, cca 400 ml) si rozrobíme pudingy, pridáme cukor a varíme až do zhustnutia. Po uvarení si do pudingu pridáme kyslú smotanu a premiešame.

Do misky si vložíme tvaroh a cukor. Mixérom poriadne rozmixujeme. Osobitne si vyšľaháme šľahačku a po vyšľahaní spojíme s tvarohom.

Upečené orechové cesto vyberieme, necháme postáť, aby vychladlo. Na vychladnuté cesto si vrstvíme plnky. Najskôr tvarohovú, potom vanilkovú, čokoládovú a na vrch si vyšľaháme šľahačky. Ozdobíme postrúhanou čokoládou, nakrájame na kocky a môžeme podávať.

Dobrú chuť!