Lahodný čokoládovo tvarohový koláč

Pridal admin dňa July 10, 2014
Kategória: Recepty

 

Kombinácia tvarohu a čokolády je neuveriteľne dobrá. Vyskúšajte upiecť tento jednoduchý čokoládovo tvarohový koláčik a uvidíte, že všetkým, ktorých ponúknete, bude chutiť.

Potrebné suroviny na čokoládové cesto:

⇒ 100 g čokolády,
⇒ 100 g masla,
⇒ 100 g kr. cukru,
⇒ 100 g polohrubej múky
⇒ 2 PL kakaa,
⇒ 2 vajíčka,
⇒ 1/2 ČL prášku do pečiva,
⇒ 1 balenie vanilky,
⇒ štipka soli.

Potrebné suroviny na tvarohovú plnku:

⇒ 200 g jemného tvarohu,
⇒ 2 PL kr. cukru,
⇒ 1 vajíčko,
⇒ 1 balenie vanilky.

 


POSTUP

Do misky si dáme maslo, čokoládu a necháme si ich rozpustiť vo vodnom kúpeli.

V druhej miske si rozšľaháme vajíčka s cukrom, do ktorých pridáme štipku soli, aby boli nadýchanejšie.

Ak už máme spojené rozpustené maslo a čokoládu vo vodnom kúpeli, pridáme vyšľahané vajíčka s cukrom.

Múku, prášok do pečiva a kakao si zmiešame osobitne a následne pridáme čokoládovú hmotu s rozšľahanými vajíčkami a miešame, až kým sa nám nevytvorí vláčna hmota, ktorú si vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (poprípade vyložený papierom na pečenie).

Na tvarohovú plnku si pripravíme jemný tvaroh izbovej teploty, ktorý zmiešame s vanilkou, vajíčkom a kr. cukrom.

Dostaneme krémovú hmotu, ktorú hneď navrstvíme na vyliate kakaové cesto. Cestá si môžeme rozdeliť aj na polovicu, aby sme mohli navrstviť jednotlivé poschodia. Vždy však dbáme na to, aby posledné poschodie bolo čokoládové.

Vareškou alebo lyžicou si pekne uhladíme poslednú čokoládovú vrstvu cesta.

Pečieme pri 180 stupňoch približne 30-40 minút. Po upečení koláč necháme poriadne vychladnúť na mriežke a následne môžeme podávať.

Zdroj: rutxt.ru