Rezy "Karamelka"
Ak máte chuť na niečo šťavnaté, karamelovo-čokoládové a ešte k tomu aj tvarohové, rezy "Karamelka" sú ta správna voľba.
Na cesto: Na povrch: Na plnku: |
Oddelíme bielka od žĺtkov, do bielkov pridáme štipku soli a začneme šľahať na najvyššom stupni. |
|
Pridávame po lyžiciach cukor a došľaháme dotuha. |
|
Pridáme žĺtka, stiahneme stupeň šľahania na minimum. |
|
Pridáme múku s práškom do pečiva a už len jemne vmiešame do zmesi. |
|
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a trochu papier poolejovali. Piškótu pečieme na 150 - 180 st. asi 20 minút. |
|
Plát potrieme džemom a ukladáme piškóty, ktoré namáčame vo vode s rumom. |
|
Priravíme si plnku: Maslo si vyšľaháme a pridávame salko a nakoniec pridáme tvaroh. Pozor, všetky ingrediencie musia byť dlhšie odstaté v izbovej teplote, rovnaká teplota surovín je dôležitá, aby sa nám plnka nezrazila. |
|
Plnku vylejeme na cesto. Plnka je redšia, svieža, ak chceme klasický maslový krém, pridáme ešte 150 gr. masla. |
|
Poleva: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu na varenie, pridáme asi 2 lyžice oleja a lyžičku masla. |
|
Polevu vylejeme na koláč a ešte za tepla robíme vidličkou vzory podľa fantázie
|
|
A takto vyzerá hotový koláčik. Mňam :) |
Postupovali sme podľa receptu na: MimibazarCZ