Fotopostup na tortu v tvare sovy

Pridal admin dňa June 3, 2014
Kategória: Recepty

 

Pri pohľade na túto tortu si určite pomyslíte, že ju piekol skúsený pekár. Pravdou však je, že táto torta je veľmi jednoduchá na prípravu, preto by sme Vám radi ukázali, ako postupovať pri jej tvorbe. Populárna sovia torta sa hodí na každú príležitosť, či ide o oslavu narodenín alebo obyčajnú oddychovú nedeľu. Neudávame tu, akou plnkou plniť a zdobiť, pretože každý má rád niečo iné. Je možné použiť rôzne príchute, či už čokoládovú, karamelovú, ovocnú,...

1. Upečieme si 4 okrúhle korpusy - 2 okrúhle korpusy s priemerom 22 cm a 2 okrúhle korpusy s priemerom 33 cm.

Na korpus potrebujeme: 6 vajíčok, 6 PL kr. cukru, 6 PL vlažnej vody, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva.
Vajíčka spolu s kr. cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných vajec s cukrom pridávame múku, vlažnú vodu a prášok do pečiva.
Hmotu vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného okrúhleho plechu, ktorú pečieme pri 180 stupňoch približne 15-20 minút.

Z jedného 33 cm okrúhleho korpusu sa posnažíme vyrezať si časti sovy - nohy, hlavu a krídla podľa obrázka.

2. Vychladnuté korpusy si poukladáme do tvaru sovy. Prípadne nezrovnalosti orežeme nožom.

 

3. Môžeme si ich prerezať priečne, aby sme mohli vnútro naplniť plnkou. Ten, kto nemá rád plnkové torty si natrie plnku iba na vrch, ako môžeme videť na nasledujúcich obrázkoch. Na zdobenie používame zdobiace vrecká s rôznymi špičkami, aby sme vytvorili dokonalý vzhľad sovy.

Zdroj: myinnerneedtocreate